اثرات اسانس ها:

اثرات اسانس ها از طرق مختلف به بدن و به ویژه از طریق جذب پوستی و استنشاق از راه بینی، این مواد با آزاد سازی اندروفین و انکفالین که ترکیبات پروتئینی تولید شده در پایانه های عصبی می باشند(مورفین های داخلی بدن)، آستانه تحریک درد را در بدن افزایش داده و باعث تسکین درد و آرامش جسمی و روانی می گردند.
به طور کلی اثرات این اسانس ها شامل  :
استرها : رفع التهاب – ضد انگل – آرامش بخش – مسکن
ترپنها: رفع التهاب – ضد آلرژی- ضد عفونی کننده- خلط آور
آلدئیدها: رفع التهاب- ضد روماتیسم- گشاد کننده عروق- آرامش بخش
کتون ها: نرم کننده – بر طرف کننده ضایعات پوستی و تبخال
اکسید ها: خلط آور- ضد انگل – ضد احتقان- ضد عفونی کننده
فنل ها : ضد باکتری – ضد ویروس- ضد انگل – ضد قارچ
الکل ها: میکروب کش

و اما اثراتی که از طریق رایحه درمانی به ویژه از طریق ماساژ درمانی در بدن حاصل می گردد شامل
1-  از بین رفتن سموم ساخته شده در عضلات و کاهش گرفتگی
2- تحریک مستقیم غدد لنفاوی و کمک به گردش خون و انتقال اکسیژن و نیتروژن به اعضای بدن
3- تسکین مستقیم سیستم عصبی و دست یافتن فرد به احساس آرامش ( درمان بالینی )
4- کاهش استرس و اضطراب و افزایش قدرت دفاعی بدن
5- تأثیر بر روی غدد، درون ریز و غدد مخاطی ، کمک به ساخته شدن هورمون و حفظ شرایط متعادل بدن

در پایان این مطلب نکاتی چند در مورد استفاده از این اسانس ها حائز اهمیت می باشد از جمله این نکات اسانس های روغنی اغلب برای مصرف به صورت بخور و ماساژ به کار می روند و مصرف خوراکی ندارند. محدودی از اسانس ها .مانندگلاب و اسانس های به کار برده شده در دارو های خوراکی و انواع آب میوه های صنعتی مصرف خوراکی دارند
.استفاده از اسانس های غیر خوراکی به عنوان خوراکی باعث مسمومیت شدیدو صدمه به کبد و کلیه می گردد
برخی از ترکیبات اسانس ها دارای سمیت بالایی می باشند به عنوان مثال مصرف گیاه مفید آویشن بیشتر از حد معمول آن ( ۲۰ گرم در یکبار) به علت و جود تیمول عوارضی از قبیل تورم زبان، بزرگ شدن غدد تیروئید و سرگیجه و بسیاری عوارض دیگر را به همرام دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *